Новини

Буковині не дозволили відновити міжобласне сполучення: за яких умов воно стане можливим

Відновлення міжобласних автомобільних перевезень є частиною третього етапу послаблення карантину, який в інших областях почався 1 червня. 

Чернівецька область не отримала дозвіл на відновлення міжобласних автомобільних перевезень.

Про це повідомив представник міністерства Українським новинам.

Не дозволили відновити перевезення й у Волинській та Рівненській областях. 

«Сьогодні рішенням обласних комісій із питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міжобласні автомобільні перевезення не були відновлені у Чернівецькій, Волинській та Рівненській областях», – повідомив представник міністерства.

Відновлення міжобласних автомобільних перевезень є частиною третього етапу послаблення карантину, який в інших областях почався 1 червня. 

Для пом’якшення обмежень кожна область мусить відповідати трьом критеріям, які визначив Уряд:

  • середнє число ПЛР-тестувань має становити більше, ніж 12 на 100 тисяч населення впродовж останніх семи днів;
  • кількість нових хворих на COVID-19 повинна складати менше 12 осіб на 100 тисяч мешканців;
  • у лікарнях повинні бути зайняті менше половини місць, визначених для пацієнтів із COVID-19.

Буковина не відповідає цим нормам через кількість зафіксованих інфікувань. Таку інформацію підтвердив і голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук:

«Що ж до Буковини, то за кількістю тестувань ми є лідерами в Україні. Заповненість ліжок хворими на коронавірус в області сьогодні складає 42%. Але найголовніший індикатор – кількість нових інфікованих. У нас цей показник значно вищий за той, який визначив Кабмін». 

Нагадаємо, Укрзалізниця почала відновлювати залізничне сполучення у регіонах, однак Чернівецької області це поки не торкнеться — заборонила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Так, відновлення залізничних та автомобільних перевезень у Чернівецькій області можливі лише за схвалення обласної комісії з питань ТЕБ та НС, а ті своєю чергою ухвалюють рішення, відштовхуючись від необхідних епідпоказників.

Коментарі