Новини

Через що чернівецькі маршрутки не почали курсувати сьогодні

Перевізники готують документи, які потрібні для виїзду на маршрут.

У Чернівцях сьогодні не вийшли на маршрути автобуси, яким дозволили перевозити пасажирів у режимі спецперевезень. Згідно з рішенням виконавчого комітету Чернівецької міської ради, вони мали відновити рух з 1 червня.

«Транспорт сьогодні не виїхав, бо ми ще готуємо документи, які є необхідними для виїзду на маршрут. Машини у перевізників уже готові, однак ми ще чекаємо,щоб податкова зареєструвала талони, щоб їх роздрукували, а також на підписання договорів. Тому зараз ще триває підготовчий етап», — повідомив «Шпальті» чернівецький перевізник Віталій Дзюбак.

Він також сказав, що терміни виїзду  автобусів на маршрути поки назвати важко, оскільки більшість документаційної роботи з’явилася через нещодавню зміну тарифу на проїзд:

«Дату сказати важко, бо наразі це залежить не лише від нас: типографія друкує, а вже потім талони реєструє податкова, аби їх можна було продавати за новим тимчасовим тарафом».

Нагадаємо, виконавчий комітет міської ради тимчасово підвищив тариф на проїзд у 28-ми маршрутках Чернівців, яким дозволено курсувати на період карантину у режимі спеціальних перевезень. Вартість поїздки з 1 червня у цих маршрутках складатиме 7 гривень.

Роботу автобусів у Чернівцях дозволили ще 26 травня і тоді тариф на проїзд залишили таким же — 5 гривень, однак перевізники зауважили, що не можуть вийти на маршрути, якщо буде така вартість, оскільки за постановою Кабміну перевозити можна лише сидячих пасажирів.

«Сподіваємося, це буде рентабельно, і сидячі місця хоча б трохи заповнюватимуть. Адже виїжджаючи на маршрут, де буде по 5 пасажирів, ми будемо йти в мінус», — додав пан Віталій.

 

Коментарі