Без категорії

У ботанічний сад знову можна піти на екскурсію. Фоторепортаж

Ботанічний сад ЧНУ ім. Ю. Федьковича відновлює екскурсії для організованих груп із дотриманням рекомендацій Чернівецької обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Максимум в екскурсійній групі може бути 10 людей разом з екскурсоводом. Відвідувачі мають дотримуватися маскового режиму та соціальної дистанції. Екскурсії проводитимуть за попереднім записом у суху погоду, на відкритому повітрі. В робочі дні з 9:00 по 16:00. У вихідні за домовленістю можливі оглядові та тематичні екскурсії для організованих груп, розповідає директорка Ботанічного саду ЧНУ ім. Ю. Федьковича Тетяна Деревенко.

Прогулюючись садом, потрапляєш у світ краси і спокою. Тут можна зовсім забути про час, просто поринувши у прекрасну миттєвість. Зараз у ботсаду милують очі численні квіти, кущі і дерева. Зокрема квітнуть рододендрони, оберненояйцевидна і гостра магнолії, барбариси, гліцинії, бузок, троянди, шипшини. Особливо дивують унікальні тюльпанові дерева.

Ботанічний сад Чернівецького національного університету є одним із найстаріших ботанічних установ України. На невеликих площах зосереджено живі колекції, що налічують понад 3,3 тисячі таксонів.

Ботсад засновано в другій половині 19 сторіччя, за часів, коли Буковина як коронне герцогство входила до складу Австро-Угорської імперії. Створити ботанічний сад як бази для розвитку біологічних досліджень вирішили одразу ж після відкриття на Буковині у 1875 р. університету. В той період у садово-парковому будівництві все більшого значення набував романтичний стиль.

Дендрарій (територія, на якій культивуються рослини, — ред.) сформований відповідно до принципу родових комплексів. Тут близько 1200 класів рослин, поділених за віком і науковою цінністю. Він є одним із провідних серед університетських ботанічних садів України – з 2002 року, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України, внесений до переліку об’єктів, що становлять національне надбання.

Телефон для оформлення екскурсій: (0372) 53-63-42.

 

Фото Альони Чорної

Коментарі