Новини

На ЗНО пускатимуть з підвищеною температурою за умови наявности довідки в учасників тестування

Документ потрібно показати на пункті проведення оцінювання, де буде лікар, який і вирішуватиме. 

Фото Matteo Fusco, unsplash.com

На ЗНО пускатимуть із підвищеною температурою, однак учасникам зовнішнього незалежного оцінювання необхідно взяти довідку від лікаря, якщо його звичайна температура тіла перевищує показник в 37,2.

Про це в етері одного з телеканалів розповіла директорка Українського центру оцінювання якости освіти Тетяна Вакуленко, передає НВ.

«Якщо в учасника ЗНО звичайна температура тіла вище норми, то йому слід взяти довідку у сімейного лікаря або терапевта про те, що вона не пов’язана з коронавірусом, а індивідуальним станом», — пояснила вона.

Документ потрібно показати на пункті проведення оцінювання, де буде лікар, який і вирішуватиме. Медики проводитимуть температурний скринінг учасникам, які мають підвищену температуру тіла, двічі.

«Якщо ж температура тіла не знизиться до початку тестування, будуть рекомендувати залишити пункт пропуску і прийти на додаткову сесію ЗНО», — зазначила Вакуленко.

Нагадаємо, цьогоріч додаткову сесію розпочнуть 24 липня тестуванням із фізики, 28 липня проведуть зовнішнє незалежне оцінювання з математики, 29 липня — з іспанської мови, 30 липня — з французької, 31 липня — з німецької, 3 серпня — з англійської, 4 серпня — з української мови і літератури, 5 серпня — з біології, 6 серпня — з історії України, 7 серпня — з географії. Завершать додаткову сесію 10 серпня тестуванням із хімії.

Раніше МОН через карантин на місяць відтермінувало дати вступної кампанії. Планують, що прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня (для тих, хто вступає за результатами ЗНО) та до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти. Творчі конкурси та вступні іспити на місця дерзамовлення будуть проводити з 1 до 12 серпня. Рекомендації для зарахування на бюджет нададуть не пізніше 27 серпня, а подати документи можна до вечора 31 серпня.

Коментарі