Новини

Волонтери будуть стежити за дотриманням протиепідемічних правил в Україні

Також волонтери інформуватимуть громадян щодо правильного носіння маски, дотримання соціальної дистанції, правил відвідування магазинів та закладів харчування.

Президент України підтримав ініціативу Уряду про залучення волонтерів до контролю дотримання санітарних правил під час пандемії. Про це 26 травня у своєму телеграм-каналі повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль:

«Протистояти пандемії коронавірусу — це наше спільне завдання. А тому важливо, щоб люди не забували про небезпеку, яку несe COVID-19, та не наражали ризику оточення».

Так, Кабінет Міністрів планує залучити волонтерів, аби ті стежили, щоб громадяни дотримувалися протиепідемічних правил у місцях потенційного скупчення людей. 

Також вони інформуватимуть усіх щодо правильного носіння маски, дотримання соціальної дистанції, правил відвідування магазинів та закладів харчування.

«Ця гарна ініціатива, як залучити громадян до спільної справи, з’явилася в Італії, яка чи не найбільше у Європі постраждала від пандемії. І яка продемонструвала згуртованість у боротьбі з коронавірусом», — додав Шмигаль.

Глава Уряду зазначив, що реалізувати ініціативу зможе Міністерство соціальної політики.

 

Коментарі