Новини

Президент затвердив Національну стратегію щодо безпеки та здоров’я школярів

Володимир Зеленський схвалив Національну стратегію розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі.

Фото ілюстративне, Ivan Aleksic, unsplash.com

Схвалити Національну стратегію розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі – своїм указом №195/2020, постановив президент України Володимир Зеленський. Відповідне розпорядження опубліковане на сайті Офісу Президента.

Згідно з указом, метою Національної стратегії є формування безпечних комфортних та здорових умов навчання в закладах освіти, освітнього середовища, яке забезпечує опанування учнями компетентностями, необхідними для життя, формування культури безпечної та здорової поведінки покоління.

Кабінету Міністрів доручили щорічно до 1 квітня затверджувати план заходів із реалізації цієї стратегії.

Реалізувати стратегію планують упродовж 2020-2024 років, робитимуть це зусиллями державних органів, органів місцевого самоврядування та громадськости за кошти державного і місцевих бюджетів, а також з інших джерел, не заборонених законодавством.

Чого очікують від стратегії:

— підвищення рівня фізичної активности учнів;

— формування в учнів правильних харчових звичок, зокрема шляхом забезпечення їх їжею, що відповідає принципам здорового харчування;

— удосконалення медичного обслуговування учнів і працівників навчальних закладів;

— запобігання під час навчання проявам насильства та булінгу (цькування), порушенням прав дитини;

— упровадження принципу недискримінації;

— удосконалення механізму психологічного супроводу та підтримки в закладах освіти.

 

Коментарі