Новини

Набув чинности закон про боротьбу з ухиленням від сплати податків: що зміниться

Зміни забезпечать необхідні умови для реформування Державної податкової служби, вдосконалять та спростять систему податків.

Фото Kelly Sikkema, unsplash.com

Закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей, опублікували в офіційному виданні Верховної Ради «Голос України» в номері від 22 травня 2020 року.

Він передбачає низку змін, спрямованих на вдосконалення та спрощення системи адміністрування податків та її узгодження зі світовими стандартами.

Підписаний закон впроваджує міжнародні стандарти податкового контролю для всіх учасників міжнародної торгівлі та імплементацію положень Плану протидії практикам розмивання оподатковуваної бази й виведення прибутку з-під оподаткування (План дій BEPS).

Крім того, зміни забезпечать необхідні умови для реформування Державної податкової служби та відкривають можливість для перетворення її структури відповідно до концепції єдиної юридичної особи.

Акт також вдосконалює систему адміністрування податків та розширює можливості онлайн-сервісів для платників.

Віднині платник, який подає звітність в електронному вигляді або пройшов ідентифікацію в електронному кабінеті, зможе вимагати отримувати документи від податкових органів у електронному вигляді.

Коментарі