Новини

34 медичні заклади на Буковині уклали угоди з НСЗУ щодо надання допомоги хворим на COVID-19: скільки коштів отримали за квітень

Ці контракти дозволять отримати фінансування на доплату медичним працівникам.

34 заклади охорони здоров’я Чернівецької області уклали договори з Національною службою охорони здоров’я України щодо надання медичної допомоги пацієнтам із COVID-19. Про це повідомила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак, передає пресслужба Чернівецької ОДА.

Зокрема 18 центрів первинної медико-санітарної допомоги уклали з НСЗУ угоди на роботу мобільних бригад, котрі виїжджали до хворих та відбирали у них зразки для ПЛР-тестів.

Також договори уклали 11 буковинських лікарень, які працюють із хворими на Covid-19. Одна лікарня зараз очікує на підписання відповідних документів.

За словами Наталії Гусак, ці контракти дозволять отримати фінансування на доплату медичним працівникам:

«Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги, який одним із перших в Україні підписав договір із НСЗУ, вже отримав 19 мільйонів гривень за квітень. Це дозволило виплатити всім працівникам надбавку у 300% від посадового окладу».

Крім того, сьогодні до більшости медичних закладів Буковини почало надходити фінансування від НСЗУ для надання допомоги хворим на COVID-19. Зокрема Глибоцька центральна районна лікарня отримала за квітень близько чотирьох мільйонів гривень.

Нагадаємо, загальна кількість недужих із COVID-19 на Буковині від першого інфікованого складає 2964 особи. 

 

Коментарі