Новини

У міській раді перелічили правила прийому дітей у дитсадки Чернівців

Рішення про послаблення карантину має ухвалити обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У разі послаблення карантинних обмежень у Чернівецькій області відновлять роботу дошкільних установ у Чернівцях. Однак все одно діятимуть протиепідемічні заходи, визначені постановою Головного державного санітарного лікаря.

Пресслужба міської ради Чернівців повідомляє про правила прийому дітей у дитсадки у разі відноволення їхньої роботи після пом’якшення карантинних обмежень.

Дотримання таких протиепідемічних заходів є обов’язковим:

  1. Ранковий прийом дітей у заклад дошкільної освіти та повернення їх батькам ввечері здійснюватимуть лише на території закладу за межами будівлі.
  2. Ранковий прийом дітей триватиме до 9:00.
  3. Після  09:00 вхід у приміщення ЗДО та доступ на територію закладу буде заборонений для відвідувачів.
  4. Батьки повинні бути одягнутими у респіратор або захисну маску (зокрема саморобну) так, щоб були покриті ніс та рот.
  5. Щодня при вході на територію закладу дошкільникам проводитимуть температурний скринінг (початковий) та кожні 4 години (поточний). Дітей, у яких буде виявлено температуру тіла понад 37,2° С або ознаки респіраторних захворювань: під час проведення початкового температурного скринінгу – не допускатимуть до відвідування закладу; під час поточного скринінгу – ізолюватимуть із відповідним інформуванням медичного працівника та батьків.
  6. Очікування на території буде обмежено, батькам рекомендовано перебувати один від одного на відстані 1,5-2 метри.
  7. Батькам необхідно бути на постійному телефонному зв’язку. Наданий працівникам ЗДО контактний номер телефону батьків повинен бути доступним під час перебування дитини в закладі. В разі інформування про ізоляцію дошкільника один із батьків зобов’язаний з’явитися в заклад дошкільної освіти.
  8. Якщо батьки виявлять симптоми респіраторних захворювань у дитини чи в когось із членів сім’ї, повинні попередити про це вихователя групи. В разі наявности у дітей алергічних реакцій на спиртовмісні дезінфекційні засоби необхідно заздалегідь повідомити вихователя.
  9. Заборонено приносити з дому до закладу дошкільної освіти іграшки, книги, канцелярію тощо.

Нагадаємо, рішення про послаблення карантину має ухвалити обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Наразі другий етап послаблення карантину поки не торкнеться Чернівецької області, оскільки тут показник інцидентности найвищий — 36,17. Погана епідемічна ситуація у регіоні ставить під загрозу відновлення роботи міського та міжміського громадського транспорту, проведення спортивних змагань та відкриття готелів і дитячих садків.

 

Коментарі