Новини

Візит у межах ізоляції: про гвинтокрил, що транспортуватиме хворих у Чернівецькій області, та чого приїхали міністри до Чернівців

У Чернівецькій області на цілодобове чергування заступив санітарний вертоліт МВС, який призначений для транспортування інфікованих. За рейс можна перевозити 4-6 хворн на відстань до 1200 км.

Фото МВС

Відсьогодні хворих на COVID-19 у Чернівецькій області зможуть транспортувати санітарним вертольотом. Про це стало відомо з прямого етеру голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука.

«Вручити» гвинтокрил прибули 21 травня Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Міністр охорони здоров’я Максим Степанов та Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.

Санітарний вертоліт Мі-8 обладнаний спеціально для транспортування інфекційних хворих. Евакуація на ньому можлива на відстань 1200 км.

«У Чернівецькій області на цілодобове чергування заступив санітарний вертоліт МВС, який призначений для транспортування інфекційно хворих. За рейс можна перевозити 4-6 осіб на відстань до 1200 км. Якщо ситуація загостриться, а лікарні будуть перевантажені, область скористається цією перевагою», — зазначив Арсен Аваков.

Фото МВС

Раніше Мі-8 використовували у миротворчих місіях ООН, його передали ДСНС на умовах безоплатного договору.

Вертоліт обладнаний ізоляційною капсулою, біозахисними комплектами, знезаражувальним душем, ізоляційної камерою і спеціальним модулем, у якому під час польоту фіксують капсулу з недужим.

#НАЖИВО: Брифінг міністра внутрішніх справ Арсен Аваков, міністра охорони здоров’я Максима Степанова та Міністра Кабінету Міністрів України Олега Немчінова

Gepostet von МВС України am Donnerstag, 21. Mai 2020

«Наразі з 19706 виявлених хворих на Covid-19 в Україні 2842 зафіксовано в Чернівецькій області. Це близько 14% від загальної кількости по країні. Сьогодні я особисто відвідаю лікарні,  визначені для лікування COVID-19. Перевіримо роботу закладів, стан забезпечености їх усім необхідним для лікування інфікованих, поспілкуємося з медпрацівниками», — зазначив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Фото МВС

Також Арсен Аваков ознайомився з роботою лікарів відомчого шпиталю у Чернівецькій області під час пандемії, оглянув наявні засоби індивідуального захисту та ознайомився з протоколами лікування COVID-19:

«Поспілкувавшись із персоналом, можу сказати, що лікарі та медсестри, які працюють із пацієнтами з коронавірусную інфекцією, повністю забезпечені засобами індивідуального захисту, всім необхідним обладнанням та ліками. Під час лікування пацієнтів із COVID-19 медперсонал користується лише масками багаторазового використання зі змінними фільтрами 3М — вони надійні та комфортні. Лікарі дотримуються протоколу лікування пацієнтів із COVID-19», — сказав Міністр.

Також Арсен Аваков вручив нагороди працівникам відомчого шпиталю у Чернівецькій області.

Фото МВС

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів журналістам, що був у Чернівецькій обласній клінічній та першій міській лікарнях. Саме у цих медзакладах перебуває найбільша кількість хворих на Covid-19.

«Спілкувався з лікарями та медсестрами, у нас була відверта розмова. Почув про їхню готовність діяти в подібних умовах у майбутньому — такий виклик може бути перед нами ще раз, і до нього треба готуватися. Всі їхні пропозиції варто взяти до уваги, що ми й будемо робити. Навіть обмінялися телефонами з завідувачем відділення анестезіології, щоб спілкуватися і чути його рекомендації. Вважаю, що робити будь-яку реформу в медицині, не дослухаючись при цьому до лікарів, мабуть, неправильно», — заявив Максим Степанов.

 

Коментарі