Новини

Як працюватимуть дитячі садки під час карантину: заборонили іграшки, килими та рушники

Під час приймання дитини вранці вихователь групи повинен перебувати поза будівлею садочка, а супровідники дитини зобов’язані бути у масці або респіраторі.

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило пропозиції щодо організації роботи закладів дошкільної освіти під час карантину.

Таке розпорядження 18 травня підписав головний санітарний лікар Віктор Ляшко, його опублікували на сайті МОЗ.

Згідно з документом, усім працівникам дошкільних установ вимірюватимуть температуру до початку робочого дня, а дітям — на вході до закладу та через кожні чотири години.

Якщо температура буде вищою за 37,2 градуси або будуть присутні інші ознаки респіраторного захворювання — ні працівників, ні дітей до дитсадочків не допускатимуть.

«Дітей, у яких виявлять температуру тіла понад 37,2 градуси під час поточного скринінгу, ізолюють із відповідним інформуванням медичного працівника та батьків. Під час ізоляції важливо не допустити тривожних відчуттів у дитини та враховувати її психологічний стан», — наголошують у розпорядженні.

Також відомо, що під час приймання дитини вранці вихователь групи повинен перебувати поза будівлею садочка, а супровідники дитини зобов’язані бути у масці або респіраторі.

«Очікування на території повинно бути обмежено. На вході до закладу організовується місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активної речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів», — зазначили у МОЗ.

Також усі протиепідемічні заходи, спрямовані на захист дітей, повинні проводити в ігровій формі та за особистим прикладом працівників дитсадка.

Під час карантину у садочках забороняють використовувати багаторазові тканини й рекомендують дотримуватися протиепідемічних норм:

«На період карантину забороняється: використання багаторазових тканинних рушників, м’яких іграшок, килимів із довгим ворсом, перебування у вуличному взутті всередині приміщень та проведення масових заходів за участю дітей із більш ніж однієї групи та за присутності відвідувачів».

У МОЗ запропонували дезінфікувати поверхні не рідше, ніж кожні дві години й одразу після закінчення занять.

«Вологе прибирання з використанням мийних та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів не рідше, ніж кожні 2 години та після закінчення робочого дня/зміни. Провітрювання приміщень протягом не менше 15 хвилин перед відкриттям та почергове провітрювання кімнат протягом дня. Працівники повинні регулярно мити руки з рідким милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше, ніж раз на 2 години, та після відвідування громадських місць, відвідування туалету, прибирання, обслуговування тощо», — додали у Міністерстві.

Серед пропозицій є також пункт про тимчасове відсторонення від роботи осіб із групи ризику — тих, хто досяг 60-річного віку та хто має хронічні захворювання.

 

Коментарі