Новини

Міністерство охорони здоров’я підписало договір зі Світовим банком на понад 130 млн доларів

35 мільйонів спрямують на заходи посилення захисту населення та протидії поширенню коронавірусу.

Фото іnform.kz

Україна отримає від Світового банку 135 мільйонів доларів додаткового фінансування завдяки спільному проєкту щодо поліпшення сфери охорони здоров’я.

Відповідну угоду зі Світовим банком підписало Міністерство охорони здоров’я, повідомили у пресслужбі Мінфіну.

Зокрема мова йде про те, що частину отриманих коштів, а саме 35 млн доларів, спрямують на заходи посилення захисту населення та протидії поширенню коронавірусу.

«Іншу частину коштів буде використано на закупівлю сучасного обладнання для відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги та посилення спроможности лікарень надавати якісну допомогу при інсультах у регіонах України, а також на інші заходи в рамках впровадження реформи системи охорони здоров’я та зміцнення потенціалу НСЗУ», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 30 квітня Рада директорів Світового банку затвердила додаткове фінансування України у розмірі 150 мільйонів доларів у рамках проєкту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України». Тоді зазначили, що додаткове фінансування виділили, аби розширити та вдосконалити соціальну допомогу сім’ям із низьким рівнем доходу.

Зокрема 50 мільйонів доларів нададуть для заходів боротьби з поширенням пандемії коронавірусу.

 

Коментарі