Новини

Таксі в Україні тепер можуть їздити смугами для громадського транспорту

Станом на березень цього року в Україні є 11086 чинних ліцензій на здійснення послуг таксі.

13 травня на засіданні Кабмін схвалив проєкт постанови, який розробило Міністерство інфраструктури. Він дозволяє водіям таксі їздити окремою смугою для маршрутних транспортних засобів. Норма стосується лише легальних перевізників за наявности в них офіційної ліцензії.

Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури України.

«Сьогодні у багатьох країнах Європи та світу окремими смугами для громадського транспорту можуть користуватися і легкові автомобілі “таксі”. Це дозволяє пасажирам швидко дістатися місця призначення, а не стояти в заторах у загальному потоці руху, чим підвищується якість цих послуг та комфорт перевезень. Сьогоднішнім рішенням Уряд підтримав внесення відповідних змін у Правила дорожнього руху, завдяки чому розширюється коло прав водіїв легальних таксі. Тепер вони також зможуть користуватися цими перевагами», — пояснив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

За статистикою, станом на березень цього року в Україні налічується 11086 чинних ліцензій на здійснення послуг таксі. Очільник Міністерства наголосив, що зміни, які ухвалив Уряд сьогодні, також стимулюватимуть нелегальних перевізників таксі виконувати вимоги ліцензійного законодавства, щоб покращувати умови перевезень для громадян.

Коментарі