Афіша

«Віднайди своє коріння»: чернівецькі студенти УАЛу запрошують досліджувати власну історію у режимі «онлайн»

Як шукати всю інформацію про ваш родовід, як її систематизувати, чи можна користуватися архівами простим смертним та з чого взагалі почати — все це обіцяють розповісти на зустрічі.

16 травня о 18:00 в додатку Zoom студенти чернівецького осередку Української академії лідерства та проєктна команда «Ґудзику» пропонує всім охочим долучитися до події «Віднайди своє коріння».

«Родовід? Це як родинне дерево, що у школі малювали? Так, звісно, я-батьки-бабусі-дідусі… А що, можна було якось далі дізнатися? Звісно! Може, ви є нащадком козацького ватажка чи відомого філософа? Ваші предки жили тут споконвіку чи іммігрували з найбільш неочікуваних країн?» —  йдеться в анонсі події.

Під час зустрічі отримаєте відповіді на такі запитання:

  • Як шукати всю інформацію про ваш родовід?
  • Як її систематизувати?
  • Чи можна користуватися архівами простим смертним?
  • З чого взагалі почати?

Спікерами будуть:

Володимир Бірчак — історик, журналіст, редактор онлайн-видання «Історичної правди» розповість, як працювати з архівами, чи можна це робити онлайн і з чого взагалі почати пошуки.

Віктор Долецький — підприємець, дослідник генеалогії. Він також керівник найбільшого в Україні центру з дослідження родоводів «Пращур».

«Спікери працювали в Державній архівній службі України і точно зможуть розповісти багато цікавих лайфхаків та практичних порад», — запевняють організатори.

Своїм досвідом також поділиться студент Української академії лідерства в Чернівцях Тарас Свистун, який дослідив свій родовід до 6-ого коліна.

Аби віднайти своє коріння, необхідно попередньо зареєструватися.

 

Коментарі