Новини

Президент назвав умови для виїзду українських заробітчан за кордон

Країна-замовник повинна надати контракт на роботу хоча б на три місяці.

Фото фейсбук, Офіс Президента України

Україна не блокуватиме виїзд заробітчан за кордон за умови надання країною-замовником контракту на роботу хоча б на три місяці. Про це заявив Президент Володимир Зеленський на брифінгу для журналістів під час робочої поїздки на Закарпаття, повідомляє Укрінформ.

«Ми нікому нічого не блокуємо… Ми пояснили, що коли у нас іде карантин, його потрібно дотримуватися. Це треба зрозуміти… Ми відпускаємо громадян на ці роботи — за умови, що нам показують копію контракту з людиною на як мінімум три місяці роботи», — сказав Володмир Зеленський.

Також він зазначив, що коли країна, яка зв’язується з нами за дипломатичними зв’язками, бере на себе зобов’язання забезпечити українських громадян житлом, медичною страховкою, то наша держава може бути впевнена, що, якщо щось із громадянином відбудеться, його не викинуть на вулицю.

Зеленський повідомив, що наразі багато країн надіслали замовлення на рейси для українських робітників. Серед них Німеччина, Італія, Фінляндія, Польща.

Нагадаємо, з 12 березня в Україні запровадили карантин із метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Частина українських заробітчан втратили або обмежили роботу через коронавірус в інших країнах. Тепер потрапити на роботу за кордон стало складніше.

Після скандалу з блокуванням чартерів із заробітчанами через урядові вимоги, Уряд усе ж дозволив спецрейси для українських сезонних робітників. Українці змогли вилетіти спершу до Лондона, а згодом і до Гельсінкі. Відтак МАУ виконала третій спецрейс з українськими сезонними робітниками до Франкфурта, а 8 травня — до Австрії.

 

Коментарі