Новини

«Богдан» проти вірусів: у нових тролейбусах і автобусах встановлять знезаражувальні пристрої

Нові знезаражувальні системи зможуть знищувати небезпечні віруси грипу, грибок, плісняву та інші інфекційні бактерії. Прилади встановлюватимуть у нових автівках, однак старі теж можна переобладнати.

Фото з фейсбуку компанії “Богдан Моторс”

У нових автобусах і тролейбусах «Богдан» встановлять системи очищення повітря та поверхонь.

Про це повідомляє компанія-виробник «Богдан Моторс» на сторінці у фейсбуку.

Підприємство подало заявку для отримання патенту на встановлення таких систем. Аналогів в Україні ще немає.

Виробники встановлять бактерицидний рециркулятор повітря, який знезаражує повітря ультрафіолетовими променями. Пристрій працюватиме постійно. На кінцевих точках маршруту вмикатимуть бактерицидні безозонові кварцові лампи, які вбивають віруси грипу, бактерії, мікроби, цвіль, грибки, дріжджі, спори та інші інфекційні мікроорганізми.

«Системи очистять та знезаразять повітря й поверхні в салоні автобусів і тролейбусів від будь-яких шкідливих частинок, мікроорганізмів і вірусів. Та дозволять уникнути зараження інфекцією, небезпечною для здоров’я, особливо в період вірусів та гострих респіраторних захворювань», – ідеться у дописі.

Нові автобуси зі знезаражувальними системами виготовлятимуть на луцькому заводі «Богдан Моторс». У компанії кажуть, що старі автобуси та тролейбуси «Богдан» теж можна переобладнати і встановити у них системи очищення й дезінфекції.

Коментарі