Афіша, Новини

«В одному човні»: чернівчан безкоштовно навчатимуть антикризових навичок

Організатори кажуть, що своїми лекціями хочуть надати людям психологічну підтримку та допомогти розвинути здібності, необхідні під час кризи.

11 травня молодіжна організація «СТАН» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) розпочинає марафон «В одному човні». У травні-червні організація проведе 18 онлайн-подій, які, на думку організаторів, допоможуть зменшити психологічні, соціальні та економічні наслідки карантину.

У межах марафону відбудуться онлайн-лекції, кінодискусії, глобальні чаювання з іноземними гостями, професійні нетворкінги для працівників культури, туризму та інших сфер, що постраждали від карантину.

Цими заходами організатори хочуть надати психологічну підтримку українцям та допомогти розвинути здібності, необхідні під час кризи. Мова йде насамперед про діджитальні навички, вміння управляти проєктами онлайн, інформаційну гігієну, лідерство, стресостійкість.

«Епідемія COVID-19 та карантин як спосіб протидіяти їй створили нові виклики для цілого світу й України зокрема. Щоб принаймні частково їх подолати, ми запускаємо ініціативу «В одному човні», — каже координаторка марафону Юлія Сінькевич.

На охочих долучитися до марафону чекають онлайн-лекції у форматі 15×4 на теми:

  • психоемоційне відновлення після карантину;
  • цифрові інструменти, які допоможуть перенести роботу в онлайн;
  • інформаційна гігієна та медіаменеджмент;
  • пошук можливостей та управління проєктами.

Координаторка розповідає, що до проєкту залучать професійних психологів, фахівців із маркетингу та онлайн-комунікацій, Instagram-блогерів, редакторів інтернет-ЗМІ:

«Сподіваємося, їхні знання і досвід допоможуть адаптуватися до нових умов усім тим, хто долучиться до марафону».

Ініціатива «В одному човні» має чотири цільові області: Івано-Франківська, Чернівецька, Херсонська та Запорізька, однак долучатися до онлайн-подій зможуть і мешканці інших регіонів, запевняють організатори.

Усі події відбуватимуться на онлайн-платформі Zoom, участь безкоштовна. Дізнатися більше про марафон можна на сайті організації.

 

Коментарі