Новини

З початку карантину безробітні українці отримали 2,3 мільярди гривень допомоги

Держслужба зайнятости вже отримала три тисячі заявок на компенсацію часткового безробіття у секторі малого та середнього бізнесу.

Фото Green Chameleon, unsplash.com

Від початку карантину українцям виплатити  близько 2,3 млрд гривень  допомоги з безробіття — це на 40% більше, ніж торік. Про це повідомили у Державному центрі зайнятости:

«З початку карантину у нас зареєстровано нових 166 тис. безробітних, надано допомогу по безробіттю в розмірі майже 2,3 млрд грн. Це приблизно на 40% більше, ніж минулого року».

За словами виконувачки обов’язків директора Державного центру зайнятости Юлії Жовтяк, вони вже отримали три тисячі заявок на компенсацію часткового безробіття у секторі малого та середнього бізнесу.

«На сьогодні програма надання допомоги з часткового безробіття роботодавцям з малого та середнього підприємництва вже працює. Ухвалені рішення, які дозволять надати таку допомогу майже 2,5 тис. працівників. Найближчими днями почнеться фінансування програми», — додала Жовтяк.

Нагадаємо, рівень безробіття в Україні цьогоріч на 22% вищий проти минулого року. У країні офіційно зареєструвалися безробітними 387,5 тисячі людей. У Держустанові прогнозують: безробіття у 2020 році складе 9,4% проти 8,1%, які очікували раніше.

Коментарі