Новини

Новий закон: тепер студенти-медики також можуть лікувати людей під час пандемії

У законі також зазначено, що медичні працівники, які перебувають на самоізоляції через роботу з хворими на COVID-19, мають отримувати 100% заробітної плати незалежно від страхового стажу.

Фото ілюстративне

Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє залучати лікарів-інтернів до боротьби з коронавірусом. За законопроєкт проголосували 336 депутатів.

Так, на волонтерських засадах дозволяють залучати лікарів-інтернів, а також лікарів-спеціалістів, які ще не мають кваліфікаційної категорії зі встановленням обмежень щодо такого залучення.

У законі також зазначено: медичні працівники, які перебувають на самоізоляції через роботу з хворими на COVID-19, мають отримувати 100% заробітної плати незалежно від страхового стажу.

Також введуть обов’язкове тестування на амбулаторному та стаціонарному рівнях усіх, хто звертається за медичною допомогою з ознаками коронавірусної хвороби. Зокрема обов’язкове тестування стосується контактних із хворими на COVID-19, медичних працівників, які працюють у закладах, де надають медичну допомогу інфікованим коронавірусом. Обов’язково тестуватимуть і співробітників Нацполіції та Нацгвардії, незалежно від того, чи контактували вони з хворими.

Закон містить доручення Кабміну, яке стосується оновлення алгоритмів тестування на амбулаторному рівні, визначення лікарень (першої, другої, третьої хвиль), куди направлятимуть хворих, черговість їх заповнення тощо.

Коментарі