Новини

Українська як бренд: чернівецький осередок УАЛу проведе онлайн-лекцію про рідну мову

Коли вперше з’явився алфавіт, яким ми користуємося сьогодні? Де ще, крім України, розмовляють українською? Які існують міфи та що таке той новий правопис? Відповіді на всі ці та інші запитання ви зможете віднайти на лекції студентів УАЛу.

9 травня відбудеться онлайн-лекція «Українська як бренд» у рамках проєкту «Ґудзик» від студентів Української академії лідерства у Чернівцях.

«Якою мовою ми розмовляємо щодня? Більшість із нас скаже, що українською. Але чи знаємо ми, звідки ця мова бере своє коріння? Коли вперше з’явився алфавіт, яким ми користуємося сьогодні? Де ще, крім України розмовляють українською? Які існують міфи та що таке той новий правопис? Відповіді на всі ці та інші запитання ви зможете віднайти на лекції «Українська як бренд», — зазначають в УАЛі.

Захід проведе Женя Стародубцева, яка захопилася вивченням мови ще в початкових класах.

«Мова стала для мене чимось більшим за шкільну дисципліну. Я зрозуміла, скільки всього ми ще не знаємо про неї, почала скрізь помічати помилки. Я хочу, щоб люди побачили, що українську є за що цінувати, поважати і що вона варта того, щоб нею спілкувалися», — каже Євгенія.

До лекції можна буде долучитися за допомогою додатка Zoom, попередньо зареєструвавшись.

Після реєстрації охочим надішлють посилання на конференцію на електронну пошту.

 

Коментарі