Новини

Туристичні агентства України не можуть повернути гроші клієнтам, чиї поїздки скасували через коронавірус

Оптимальне рішення для вирішення проблеми — домовитися з клієнтами не скасовувати поїздки, а перенести їх.

Фото JESHOOTS.COM, unsplash.com

Туризм в Україні втрачає близько 1,5 млрд доларів через карантинні обмеження. Українська асоціація туристичних агентств заявила, що багато з них не можуть повернути кошти клієнтам, поїздки яких скасували через коронавірус. Це юридично вважається форс-мажором.

Про це Українським новинам повідомив в інтерв’ю президент асоціації Антон Рудич.

«Стався форс-мажор, за яким зобов’язання сторін припиняються в момент його настання. Тому туроператори не повертають гроші», — каже він.

Рудич наголосив, що в будь-якому випадку компанії не могли б повернути кошти туристам, бо їх виділили готелям, авіакомпаніям та стороні, яка приймає.

Президент асоціації стверджує, що оптимальне рішення для турфірм — просити клієнтів погодитися перенести поїздки, не скасовуючи їх.

Рудич розповів, що у Німеччині туристи отримали ваучери й можуть вимагати повернення грошей після закінчення 2021 року.

Він вважає, що держава може допомогти туристичній галузі пережити кризу.

«По-перше, треба визнати цю ситуацію форс-мажором для того, щоб не було необхідности отримувати довідку з кожного випадку в Торгово-промислової палати, бо вона коштує близько 3 тисяч гривень», — прокоментував Рудич.

Президент Української асоціації туристичних агентств каже, що держава може тимчасово скасувати податок на співробітників для законослухняних компаній, які справно його платили.

 

Коментарі