Без категорії

МОЗ обіцяє розібратися, чому лікарі не отримали надбавку 300%

Глава МОЗ Максим Степанов запевняє, що Уряд перерахував усі кошти у регіони, й затримки виникають уже на місцях.

У Міністерство охорони здоров’я надходять скарги від лікарів, які працюють із хворими на Covid-19, що не всі вони отримали підвищену до 300% зарплату. Про це повідомляє Громадське.
Глава МОЗ Максим Степанов запевняє, що Уряд перерахував усі кошти у регіони, й затримки виникають уже на місцях. Про це міністр заявив під час брифінгу 2 травня.

«Зараз ми отримуємо сигнали, що ці виплати не були здійснені в повному обсязі з вини або органів місцевої влади, або головних лікарів лікарень. Почали маніпулювати щодо виплати… прораховувати якісь там погодинно або ще якось. Це недопустимі речі. Наголошую, що всі без винятку виплати повинні здійснюватися в повному обсязі», — зазначив Степанов.

Він заявив, що вже відреагував на ситуацію й направив листи головам облдержадміністрацій, щоб вони відзвітували по кожному медзакладу, які суми і яким працівникам, що лікували хворих із коронавірусом, були виплачені.

Працівники, які не отримали обіцяної заробітної плати, мають звернутися за номером 0 800 505 201 для вирішення проблеми.

Як відомо, лікарі повинні отримувати надбавки за роботу з хворими на COVID-19. Затверджені тарифи містять додаткові доплати, винагороди працівникам закладів охорони здоров’я у розмірі до 300% заробітної плати відповідно до законодавства, забезпечення пацієнтів лікарськими засобами та медичними виробами в повному обсязі.

 

 

Коментарі