Новини

Чернівецькій обласній лікарні подарували дезінфекційний тунель

На території Чернівецької обласної лікарні встановили спеціальний дезінфекційний тунель, яким можуть скористатися всі відвідувачі і працівники медзакладу.

Біля входу до обласної лікарні встановили тунель-дезінфікатор. За декілька секунд він очищає руки, одяг та взуття. Обладнання є максимально енергозберігальним та автоматизованим. А користуватися ним можуть не тільки медики, а й усі охочі.
Керівник із регіонального розвитку заводу «Коагулянт» Василь Куліш розповів, що один із таких тунелів встановили у Дніпрі. Інший, зважаючи на велику кількість захворювань, вирішили подарувати Чернівцям.

«Ми бачимо, що влада докладає всіх зусиль, щоб зупинити вірус. Усі хочуть повернутися до звичного способу життя. Тож і боротися за це потрібно, об’єднавши зусилля. Ми також вирішили допомогти», — розповідає Василь Куліш.

Дмитро Парасій та Василь Куліш

Пологівський хімічний завод «Коагулянт» — один із найстаріших спеціалізованих виробників коагулянтів, що ропочав свою діяльність ще в 1941 році, розповідає пан Василь. Основна робота підприємства — підготовка й очищення води. Близько 7 років тому там почали виготовляти мийні та дезінфекційні засоби. Використовують їх у різних галузях промисловости.

Обладнання планували привезти ще до Великодня. Однак через певні логістичні проблеми цього не вдалося зробити раніше.

«Змонтували тунель за один день. Сьогодні він розпочав свою роботу. Завдяки високотехнологічній системі дезінфекції спершу обробляються руки, далі завдяки системі туманоутворення – поверхня одягу та взуття людини. Все безпечно, продукція сертифікована, тож не потрібно хвилюватися за подразнення чи псування речей. Хочу зауважити, що на таку новацію ні місто, ні область не витрачає кошти. А реагентів, які також дали безкоштовно, вистачить щонайменше на 1,5-2 місяці», — розповідає Василь Куліш.

Наразі тунель стоїть на вході на територію обласної лікарні, і будь-хто тут (пацієнти, лікарі, відвідувачі) може скористатися ним для власної дезінфекції. У майбутньому обладнання можуть перенести ближче до інфекційного відділення.

Фото Альони Чорної

Коментарі