Новини

У Чернівцях продуктовим ринкам дозволили працювати

«За» рішення проголосували всі 9 членів виконкому Чернівецької міської ради.

Робота продовольчих ринків у Чернівцях знову дозволена. Таке рішення 27 квітня ухвалили члени виконавчого комітету міської ради на позачерговому засіданні.

Рішення про відкриття ринків розглянули після ще одного масового протесту підприємців під стінами Чернівецької ОДА.

Нагадаємо, сьогодні підприємці гуртових продовольчих ринків міста вийшли на пікет під стіни обласної державної адміністрації. Вони вимагали дозволити їм працювати під час карантину. Зокрема торгувати хоча б гуртом.

«До цього моменту Чернівецька міська влада не ухвалювала жодних обмежень та заборон щодо роботи ринків. Їхню діяльність забороняла обласна комісія з ТЕБ та НС. На жаль, відповідальність за це рішення ні пан Ковалюк, ні голова облдержадміністрації взяти не захотіли», — висловився мер Чернівців Олексій Каспрук.

Згідно з ухваленим рішенням виконкому, роботу ринків обмежили з 20:00 до 06:00 наступного дня. Однак працюватимуть вони лише за умови дотримання всіх санітарно-епідеміологічних норм: наявність масок, окулярів та рукавиць. Ця вимога стосується і відвідувачів, що теж зобов’язані носити респіраторні маски. Також повідомили, що у приміщенні не повинно бути більше одного відвідувача на 10 кв. м площі, також мають бути дотримані інші санітарні та протиепідемічні заходи.

На засіданні виконкому забрали з тексту рішення дозвіл на гуртову торгівлю, якої вимагали підприємці ринків, таким чином проголосували загалом за дозвіл торгівлі продовольчими товарами.

«За» рішення проголосували всі дев’ять членів виконкому.

Зокрема комітет вирішив звернутися до Кабміну з проханням дозволити роботу чернівецьким ринкам та визначити порядок торгівлі. Відповідатиме за виконання рішення Департамент розвитку Чернівецької міської ради.

 

 

Коментарі