Без категорії

У Чернівцях підприємці знову пікетували ОДА – вимагають відкрити ринки

Підприємці скаржаться, що у них псується продукція.

Сьогодні вранці, 27 квітня, підприємці гуртових продовольчих ринків міста вийшли на пікет під стіни обласної державної адміністрації. Вони вимагали дозволити їм працювати під час карантину. Зокрема торгувати хоча б гуртом.

До пікетувальників вийшов перший заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк. Він розповів, що рішення про дозвіл працювати ринкам повинні ухвалювати органи місцевого самоврядування.

Натомість міський голова Чернівців Олексій Каспрук зазначив, що він не має повноважень особисто ухвалити рішення, яке буде суперечити рішенню обласної комісії з питань ТЕБ та НС. Це можуть зробити депутати міської ради.

Після тривалих дискусій представники місцевої влади вирішили ухвалити рішення про роботу ринків на виконавчому комітеті ЧМР.

Нагадаємо, у п’ятницю, 24 квітня, підприємці вже виходили на пікет. Того ж дня міський голова скликав сесію міської ради. Однак депутати не ухвалили жодного рішення. Під час сесії начальник юридичного управління Олександр Шиба повідомив, що відновлення роботи ринків – це перевищення повноважень міської ради. Оскільки є рішення обласної комісії з ТЕБ та НС рекомендувати органам місцевої влади обмежити роботу продуктових ринків та території Чернівецької області.

Отож, 25 квітня вранці підприємці заблокували рух на вулиці Старожучківський шлях.

 

Фото Володимира Гуцула

Коментарі