Новини

Бунт у Чернівецькому СІЗО: ув’язнені закрилися у камерах, троє порізали собі вени

У Чернівецькому слідчому ізоляторі влаштували бунт проти ув’язненого з коронавірусом. 

У Чернівецькому слідчому ізоляторі ув’язнені влаштували бунт. Вони протестують проти чоловіка, якого привезли в установу з коронавірусом.

Увязнені закрилися у своїх камерах, троє навіть порізали собі вени.

На фейсбук-сторінці Чернівецького СІЗО повідомили, що ув’язненого з COVID-19 23 квітня 2020 року доставили до слідчого ізолятора, відповідно до ухвали суду. Його розмістили з дотриманням усіх необхідних карантинних вимог окремо від інших ув’язнених та засуджених.

«Щодо подій у державній установі «Чернівецькій слідчий ізолятор».
У зв’язку з прибуттям до установи підслідного з ІТТ міста Чернівців із підтвердженим
COVID-19 деякі ув’язнені в ніч на 25 квітня 2020 року зачинилися в камерах, перешкоджаючи персоналу установи виконувати свої обов’язки, чим висловили своє обурення. В акті порушення режиму взяли участь ув’язнені трьох камер (троє з яких вчинили членоушкодження, їм надана медична допомога).

Ув’язненого із COVID-19 23 квітня 2020 року було доставлено до слідчого ізолятора відповідно до ухвали суду. Ув’язнений був розміщений із дотриманням всіх необхідних карантинних вимог окремо від інших ув’язнених та засуджених. Персонал, який здійснює нагляд, забезпечений засобами індивідуального захисту, установа – дезінфікуючими засобами.

Двоє інспекторів установи 25 квітня звернулись із проханням надати їм відпустку. У Департаменті створено штаб реагування на ускладнення оперативної обстановки, сформований комплекс заходів щодо посилення контролю. Наразі стан оперативної обстановки в Чернівецькому СІЗО стабільний», — ідеться у повідомленні.

На ситуацію в Чернівцькому СІЗО на своєму телеграм-каналі відреагувала й Уповноважена з прав людини Людмила Денісова. Вона підтвердила, що ув’язнений із Covid-19 перебуває в окремому ізольованому блоку, який передбачено для таких випадків.

Також вона додала, що вчора за її дорученням регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Чернівецькій області Леонід Мельников здійснив позаплановий моніторинговий візит до виправної установи.

«За словами адміністрації установи, ув’язнені виказували обурення, заклики до непокори та барикадувалися. У зв’язку з цим 25 квітня о 6 годині ранку керівник установи оголосив збір особового складу з тривоги. О 8 годині, під час зміни чергування, ув’язненні з 3-х камер чинили персоналу перешкоди та опір під час входження до приміщень для проведення перевірки», – повідомила Денісова.

Через цю стуацію до сімох ув’язнених застосували фізичну силу, а до одного з них – кайданки.

 

Коментарі