Новини

У Telegram з’явився бот проти секстингу дітей: він знає, що робити, аби уникнути сексуального насильства в інтернеті

Нині в умовах пандемії інтернет-трафік розвинених країн виріс більше, ніж на 50%, збільшуючи кількість кіберзлочинів. 

Освітній проєкт #Stop_sexтинг запустив свій однойменний телеграм-бот, що допомагає захищати дітей від сексуального насильства в інтернеті.

За даними звіту роботи британської організації Internet Watch Foundation, в 2019 році 132 700 опрацьованих повідомлень містили зображення або відеозапис дітей, які зазнали сексуального насильства, з них 40% – матеріали із зображенням дітей молодших десяти років. А мінімальний час, за який можна змусити дитину зробити інтимні фото, – 18 хвилин.

«Нині в умовах пандемії інтернет-трафік розвинених країн виріс більше, ніж на 50%, тим самим збільшуючи кількість кіберзлочинів. StopSextingBot знає багато про сексуальні ризики онлайн і допоможе знайти відповіді на запитання, що стосуються безпечної комунікації та поведінки в інтернеті», –розповіли автори проєкту.

StopSextingBot підкаже:

  • як діяти, якщо тебе просять надіслати інтимні фото чи відео;
  • як діяти, якщо ти відправив комусь оголені фото чи відео;
  • обов’язкові кроки, якщо тебе шантажують надісланими раніше фото чи відео;
  • як видалити небажане фото з інтернету;
  • або як допомогти другу, який потрапив у халепу.

Крім того, функціонал боту дозволяє звернутися особисто до команди #stop_sexтинг у випадку додаткових запитань. Поки бот залишається в режимі тестування, аби якісно відповідати на запити. Тож #stop_sexтинг відкритий до зворотного зв’язку і буде вдячний за будь-які коментарі та підтримку проєкту.

Довідка:

Проект #stop_sexтинг реалізують за підтримки лідера телеком галузі – компанії Київстар, Міністерства цифрової трансформації та Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби.

Коментарі