Новини

Уряд продовжив карантин в Україні: терміни, прогнози та план виходу

В Уряду є план виходу з карантину, який складається з 5 етапів.

Фото kmu.gov.ua

Карантин в Україні продовжили до 11 травня. Таке рішення ухвалили на засіданні Уряду 22 квітня.

«Ми спиралися на дані Міністерства охорони здоров’я, які свідчать, що пік захворюваности може настати на початку травня», — заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Раніше він уже говорив, що, за розрахунками НАН України, очікуються ще два піки захворюваности: перший орієнтовно в кінці квітня, другий — між 3 і 8 травня.

«У нас є чіткий план виходу з карантину. Він складається з 5 етапів. Стартову точку цього плану ми називаємо «День К», тобто день кінця карантину. Для його початку є дві умови. По-перше, якщо впродовж 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюється або коливається в межах 5%. По-друге, лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менш, ніж на 50%», — зазначив прем’єр.

За словами Шмигаля та розрахунками експертів, «День К» в Україні настане 12 травня, тоді карантинні обмеження полегшать.

«У нас є важливі завдання до цього часу, над якими ми працюємо: поступово збільшуємо кількість тестувань, покращуємо забезпечення лікарень та медиків, запроваджуємо систему Е-контролю за самоізоляцією як альтернативу обсервації та розробляємо нові соціальні стандарти. Це насамперед носіння засобів індивідуального захисту, дотримання соціальної дистанції та постійна дезінфекція», — додав глава Уряду.

Владники кажуть, Україна неодмінно повернеться до звичного ритму життя, але загроза найближчим часом не зникне. Українці повинні навчитися жити за нових умов.

 

Коментарі