Новини

У поминальні дні кладовища Буковини закриють на карантин

За словами управлінців, вшанувати пам’ять близьких можна буде пізніше, не наражаючи себе на небезпеку. 

Під час поминальних днів по всій Україні закриють кладовища у зв’язку з карантинними обмеженнями. У Чернівцях роботу цвинтарів також обмежать. Про це під час трансляції у фейсбуку повідомив міський голова Чернівців Олексій Каспрук:

«Сьогодні надійшов лист-постанова від головного санітарного лікаря України пана Ляшка про те, що на території України будуть закриті кладовища на період поминальних днів. Як і всі міста, ми обмежимо відвідування цвинтаря на Провідну неділю. Я думаю, що відвідати можна буде пізніше, не наражаючи на небезпеку себе та рідних», – сказав міський голова.

На кладовища області також не можна буде прийти. Про це у своєму прямому етері заявив голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук.

Попри заборону відвідувань, на цвинтарі можна буде проводити похорони, дотримуючись карантинних правил.

«Кладовища в області будуть закриті, відкриті будуть лише для церемонії похавання, враховуючи карантинні обмеження і дистанції. Для всіх інших відвідувань, на Провідну неділю, кладовища будуть зачиненими. І ми зможемо вшанувати пам’ять наших предків і родичів трохи пізніше», — зазначив голова ОДА.

 

Коментарі