Новини

COVID-19 у Чернівецькій області: у медзакладах перебувають 397 буковинців. Де пацієнтів найбільше

За останню добу до лікарень госпіталізували 16 людей. Найбільше хворих у ОКЛ, Чернівецькій міській лікарні, Глибоцькій та Сторожинецькій ЦРЛ.

Із 25 лютого за стаціонарною допомогою через COVID-19 звернулися 657 буковинців. Про це повідомила пресслужба Чернівецької ОДА.

Станом на 21 квітня у медзакладах області перебувають 397 людей. Із них у 149 пацієнтів підтвердили коронавірус, решта – з підозрою.

За останню добу до лікарень госпіталізували 16 людей. Найбільше хворих у ОКЛ — 128, із підтвердженим COVID-19 – 42. У Чернівецькій міській лікарні №1 — 58, із них 34 позитивних, у Глибоцькій ЦРЛ, де перебуває 79 пацієнтів, у 27 діагностовано коронавірус, а також у Сторожинецькій ЦРЛ — 66 осіб, із них 23 мають позитивний тест на COVID-19.

Окрім цього, зросла кількість пацієнтів у Кіцманській та Новоселицькій районних лікарнях.

У медзакладах станом на 21 квітня перебувають 43 пацієнти у важкому стані, з них у реанімаціях – 30, на апаратах штучної вентиляції легень – 6 осіб.

  • У реанімації обласної клінічної лікарні є 8 пацієнтів, двоє з них під’єднані до апаратів штучної вентиляції легень. У п’ятьох хворих діагноз «коронавірус» підтвердили, ще троє – з підозрою.
  • Шістьом хворим у важкому стані надають допомогу у реанімації Сторожинецької центральної районної лікарні. Двоє недужих – на апаратах ШВЛ, четверо – на кисневій підтримці. Коронавірус виявили у двох пацієнтів, ще у двох – підозра.
  • У реанімації Глибоцької центральної районної лікарні перебуває п’ятеро пацієнтів, вони на кисневій підтримці.
  • Двох пацієнтів на кисневій підтримці лікують у реанімації Новоселицької ЦРЛ.
  • У Хотинській центральній районній лікарні троє пацієнтів у важкому стані на кисневій підтримці.
  • У реанімації Чернівецької міської лікарні №1 є дев’ятеро пацієнтів, двоє з них – на апаратах штучної вентиляції легень. П’ятеро осіб хворі на COVID-19, решта – з підозрою.

Нагадаємо, всього у Чернівецькій області підтвердили 988 випадків зараження коронавірусом. 32 особи одужали, померли 28 людей. COVID-19 підтвердили у 17 померлих, решта з підозрою.

 

Коментарі