Новини

На Великдень до храмів прийшли 130 тисяч українців

На Буковині поліція не виявила випадків порушення карантинних норм у церквах.

Фото ілюстративне

18-19 квітня святкові богослужіння з нагоди Великодня пройшли у понад 13 тисячах українських храмів. Участь у них взяли понад 130 тисяч людей, повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ України.

Це суттєво менше, ніж торік, коли на релігійних обрядах на Великдень були понад сім мільйонів людей.

«Ми можемо говорити про те, що громадяни проявили правову свідомість і дослухалися до наших закликів дотримуватися карантинних обмежень», – каже глава Нацполіції Ігор Клименко.

Водночас, за його словами, у 19 церквах на території 13-ти областей були виявлені порушення правил карантину – присутність понад 10 вірян у храмах, зокрема без засобів індивідуального захисту.

Так, порушення карантинних обмежень під час богослужінь зафіксовані у Донецькій області (4), у Дніпропетровській та Запорізькій (по 2), у місті Києві, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Рівненській, Одеській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях (по одному).

У пресслужбі патрульної поліції Чернівецької області повідомили, що на Буковині порушень карантинних норм у церквах на Великдень не виявили.

Нагадаємо, раніше влада закликала українців уникнути відвідування храмів на Великдень, а поліція погрожувала штрафами за порушення правил карантину.

 

Коментарі