Новини

Поліція штрафуватиме вірян на Великдень через масові скупчення біля церков

За минулі вихідні на католицький Великдень і православну та греко-католицьку Вербну неділю правоохоронці розглянули 12 протоколів. 

Фото ілюстративне

Правоохоронці на Великдень 19 квітня не допустять масового скупчення людей біля храмів. Для цього планують вести роз’яснювальні роботи, у разі порушень — штрафувати.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт.

Він зазначив, що під час богослужінь у храмах можуть бути присутніми максимум 10 людей — лише ті, хто забезпечує службу. Віряни зможуть відвідати храм тільки після служби – максимум по дві людини.

«У разі скупчення людей біля храмів поліція буде діяти в декілька етапів: перший – це роз’яснення серед громадян. У разі повторних порушень поліціанти будуть складати протоколи. Ми не дамо провокаторам організовувати масові заходи біля приходів», — зазначив Юрій Тандіт.

Також радник повідомив, що за минулі вихідні на католицький Великдень і православну та греко-католицьку Вербну неділю правоохоронці розглянули 12 протоколів.

У пресслужбі православної церкви України також повідомили, що Великодні богослужіння 19 квітня транслюватимуть онлайн, тому закликали вірян залишитися вдома та, якщо можливо, допомогти нужденним:

«Вперше у храмах православної церкви України звершуватимуться великодні богослужіння без велелюдної та особистої присутности мирян. Важливо, перебуваючи вдома, уважно слухати богослужіння і звершувати молитву перед іконою, перебуваючи у домі наче в храмі, дотримуватися звичайних правил участи у церковному богослужінні».

Там наголосили, що долучитися до спільної молитви завдяки онлайн-трансляціям богослужінь можна буде на офіційних сторінках парафії у фейсбуку та на YouTube-каналі.

Як святкують Благовіщення у Чернівцях під час карантину

7 квітня за григоріанським календарем віряни відзначають релігійне свято Благовіщення. Це третє за значенням свято після Великодня і Різдва Христового. Проте чи змінилося богослужіння у храмах через епідеміологічну ситуацію в Україні?

Gepostet von Шпальта am Dienstag, 7. April 2020

Коментарі