Новини

Стан інфікованих коронавірусом на Буковині: 22 у реанімаціях та 10 під’єднані до апаратів ШВЛ

Найбільше хворих у ОКЛ, Чернівецькій міській лікарні №1, Глибоцькій та Сторожинецькій ЦРЛ.

Із 25 лютого за стаціонарною допомогою через COVID-19 звернулися 555 буковинців.

Станом на 17 квітня у медзакладах Чернівецької області перебувають 359 людей. Із них у 122 пацієнтів уже підтвердили коронавірус, решта – з підозрою. Про це повідомили у Чернівецькій облдержадміністрації.

За останню добу до лікарень госпіталізували 33 людини. Найбільше хворих у ОКЛ, Чернівецькій міській лікарні №1, Глибоцькій та Сторожинецькій ЦРЛ.

У лікарнях станом на 17 квітня перебуває 41 пацієнт у важкому стані, з них 22 у реанімаціях та 10 під’єднані до апаратів штучної вентиляції легень.

  • Стан двох пацієнтів у реанімації обласної лікарні покращився, їх планують перевести до інфекційного відділення. Однак тут перебуває ще сім хворих у важкому стані, троє з яких під’єднані до апаратів штучної вентиляції легень. У двох недужих на ШВЛ коронавірус підтвердили, в одного – підозра.
  • У реанімації Чернівецької міської лікарні №1 є п’ятеро пацієнтів, троє з них – на апаратах штучної вентиляції легень, один у критичному стані. COVID-19 підтвердили у чотирьох хворих.
  • 20 хворим у важкому стані надають допомогу у Сторожинецькій центральній районній лікарні. Три людини під’єднані до апаратів ШВЛ, лежать у реанімації; 17 – у інших відділеннях, вони перебувають на періодичній кисневій терапії.
  • У реанімації Глибоцької центральної районної лікарні перебуває четверо пацієнтів. Серед них – чоловік 1983 року народження, якого госпіталізували минулої доби. У нього двобічна пневмонія та підозра на коронавірус, хворий на кисневій підтримці.
  • У Хотинській центральній районній лікарні двоє пацієнтів у важкому стані на кисневій підтримці. Один із них – 80-річний чоловік, якого госпіталізували напередодні. У нього  двобічна пневмонія та хронічне захворювання легень.
  • У реанімації Кіцманської центральної районної лікарні є один пацієнт із двобічною пневмонією та підозрою на COVID-19, зараз він перебуває на кисневій дотації.

Також в ОДА повідомили, що в обласній дитячій лікарні є 12 пацієнтів, із них коронавірус підтвердили у двох, десятеро – з підозрою.

Зокрема COVID-19 виявили у новонародженого. У нього немає симптомів інфекційного захворювання, у лікарні малюк перебуває через вроджену недугу.

Загалом у Чернівецькій області станом на 17 квітня є 52 дитини з підозрою на коронавірус, 85 мають позитивний результат тесту. Вилікувалися восьмеро дітей.

Нагадаємо, за останню добу у Чернівецькій області підтвердили 96 нових випадків коронавірусу. Так, загальна кількість інфікованих на Буковині сягла 759 осіб.

Коментарі