Новини

Школярі з Буковини змагаються за перемогу у всеукраїнському конкурсі «Шкільне Reality 2»

Голосування за п’яту, завершальну, серію триватиме до 22 квітня.

Фото з фейсбуку Лукавецької ЗОШ

Команда Лукавецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів взяла участь у всеукраїнському популярному проєкті «Шкільне реаліті-2». Учні цієї школи разом зі своїм наставником презентували п’яту, завершальну, серію серіалу «Винахідництво: сила генія в створенні шедеврів» та борються за перемогу.

Один із критеріїв оцінювання відеоробіт – перегляди. Лукавецька команда хоче отримати перемогу у номінації «Вибір глядача» та отримати приз глядацьких симпатій. Для цього потрібно якнайбільше лайків та коментарів під відео. Голосування розпочалося 11 квітня і завершиться о 13:00 22 квітня. Проголосувати за серіал команди Лукавецької ЗОШ можна за посиланням.

Про проєкт, чому вирішили взяти у ньому участь та очікування від конкурсу розповів «Шпальті» керівник команди-учасниці проєкту «Шкільне реаліті-2» Лукавецької ЗОШ, учитель фізики Петро Олексюк.

«У проєкті беруть участь 50 шкіл, є десять тем, тобто п’ять шкіл знімають на одну тему. Ми відзняли п’яту серію, і нам дали десять днів, аби просувати серію та набирати лайків і коментарів. Це буде голосування глядачів. Тому нам треба, аби до 22 квітня про нас дізналося більше людей. Серія розміщена на ютубі «Шкільне реаліті-2, там треба проголосувати», – каже Петро Олексюк.

Наразі з десяти команд, які змагаються за приз глядацьких симпатій, буковинська відстає за кількістю лайків.

«Інші мають понад 700 лайків, а у нас немає 200. Багато знайомих пишуть, що не голосують, бо потрібно зареєструватися на ютубі, мовляв, це забирає час. Тому перегляди у нас ростуть, а лайків і коментарів мало», – зазначив керівник команди.

З темою «Винахідництво: сила генія в створенні шедеврів» змагаються п’ять команд. Переможці проєкту отримають техніку реалізації медійних проєктів, яку навчальним закладам надавали для зйомок серіалу. Це фотоапарат та інше обладнання на суму приблизно 23 тисячі гривень.

Переможця другого сезону «Шкільне реаліті-2» обиратимуть 30 квітня серед 50 шкільних команд з усієї України. Головний приз – професійний фотоапарат та проєктор.

Керівник Лукавецької команди каже, що участь у проєкті взяли, оскільки тема зйомок роликів для них близька.

«Раніше ми знімали соціальні ролики про вирубку лісу, забруднення території від сміття, на фейсбуку підняли мільйони переглядів, про проблеми у нашій місцевості. Також брали участь в обласному конкурсі «Байдужість вбиває». Тож, коли у жовтні торік учителька англійської мови нашої ЗОШ розповіла про проєкт, одразу вирішили брати участь. Діти зараз дуже люблять знімати і грати на камеру», – каже Петро Олексюк.

«Ми зняли мотиваційний ролик і показали організаторам свої попередні роботи – так ми увійшли до 50 команд, яких обрали для участі в проєкті. Загалом на конкурс подавалося понад 170 шкіл. Із Чернівецької області ще дві школи потрапили в 50-ку. Час зйомок серіалу серед шкіл організатори обирали по-різному. П’яту серію ми знімали під час карантину, тому довелося змінити сценарій», – розповідає керівник команди.

За словами Петра Олексюка, у сценарії було прописано їхати в експедицію цілою командою. Та через карантин залучили тільки командира. Учасники команди спілкувалися віртуально.

«Під час зйомок використовували яйце страуса. Його розмалювала учениця нашої школи, яка зайняла перше місце в області з розмальовування писанок. Вона нанесла на яйце міфічні символи. Інші команди, наші «конкуренти», кажуть, що у нас дуже круте відео, і перемога за нами. Але для цього потрібні лайки читачів», – зазначає командир команди.

Окрім Лукавецької ЗОШ, до проєкту потрапили ще дві шкільні команди з Буковини, зокрема з Чернівецької гімназії №4 та Вашківецької гімназії. Переглянути їхні відеороботи можна на ютубі.

 

Про проєкт

«Шкільне reality» – це проєкт, ідея якого полягає у тому, що серіал знімають реальні вчителі та учні шкіл зі всієї України. Метою проєкту є розкритття творчого потенціалу учасників та популяризація використання медіаматеріалів в освітньому процесі.

Зйомки першого сезону серіалу розпочалися в січні 2019 року. Тоді учасниками проєкту стали 15 команд зі всієї України. Перший сезон зйомок завершився церемонією нагородження переможців, на яку запросили всіх учасників, членів журі та спонсорів. Усі команди отримали можливість пройти майстер-класи зі сценаристки та акторського мистецтва в Києві, а кожен окремий учасник отримав книгу або квиток на перегляд кіно. Переможцям вручили програмне забезпечення Mozabook та грошову винагороду для реалізації наступних медійних проєктів.

 

     

 Фото з фейсбуку Лукавецької ЗОШ

Коментарі