Новини

Через коронавірус у медзакладах Буковини перебувають 344 людини: кількість інфікованих та стан пацієнтів

40 пацієнтів у інфекційних відділеннях області у важкому стані: 25 у реанімаціях та 9 під’єднані до апаратів штучної вентиляції легень.

У медичних закладах Буковини станом на 16 квітня перебувають 344 людини. З них у 124 пацієнтів підтверджено коронавірус, решта – з підозрою.

Про це повідомили у пресслужбі Чернівецької ОДА.

«За останню добу до лікарень госпіталізували 33 людини. Найбільше хворих у ОКЛ, Чернівецькій міській лікарні №1, Глибоцькій та Сторожинецькій ЦРЛ», — кажуть в облдержадміністрації.

В інфекційних відділеннях області станом на 16 квітня перебувають 40 пацієнтів у важкому стані: 25 у реанімаціях та 9 під’єднані до апаратів штучної вентиляції легень.

Наразі у Чернівецькій області в інфекційних відділеннях залишається 158 вільних ліжок, у реанімаціях — 43, також вільні 64 апарати ШВЛ.

У реанімаційному відділенні обласної лікарні перебувають 9 хворих. Із них до апаратів штучної вентиляції легень під’єднані двоє. Інші недужі – на кисневій підтримці. Загалом COVID-19 діагностували у трьох пацієнтів реанімації, троє перебувають на різній стадії скасування діагнозу, але все ще лікують пневмонію. Та ще троє переведені у відділення нещодавно.

Так, до обласної лікарні перевезли хворого з пневмонією з Путильського району. Також через двобічну пневмонію та низьке насичення організму киснем до реанімації потрапив недужий, який має хронічну ниркову недостатність і перебуває на діалізі. З цієї ж причини у відділення перевели пацієнтку з Герцаївського району, стан якої ускладнює цукровий діабет і надмірна вага. Водночас стан двох пацієнтів покращився, і їх перевели в інше відділення.

  • У Сторожинецькій центральній районній лікарні п’ятеро людей перебувають у реанімації, троє з них під’єднані до апаратів штучної вентиляції легень, двоє – на кисневій підтримці. Ще 14 хворих – у інфекційному відділенні на періодичній кисневій терапії.
  • У реанімації Глибоцької центральної районної лікарні перебуває четверо пацієнтів на кисневій підтримці. Серед хворих – жінка, у якої інфаркт та гепатит. У неї також діагностували коронавірус. COVID-19 підтверджено ще в двох пацієнтів відділення, один – із підозрою.
  • У Хотинській центральній районній лікарні перебуває одна пацієнтка з підтвердженою коронавірусною інфекцією. Вона на кисневій підтримці.
  • У реанімації Кіцманської центральної районної лікарні є один пацієнт із пневмонією та підозрою на COVID-19.
  • Пацієнтці у важкому стані надають допомогу у реанімації Новоселицької центральної районної лікарні. 57-річна жінка перебуває на апараті ШВЛ, у неї діагностовано коронавірус.

Також стало відомо: з реанімації Чернівецької міської лікарні №1 одного пацієнта, стан якого покращився, перевели до звичайного відділення. Однак тут є троє хворих на апаратах ШВЛ. Це 64-річна жінка з цукровим діабетом та підтвердженим COVID-19 і 69-річний чоловік із підозрою на коронавірус, який має надмірну вагу, а також 80-річний пацієнт із підозрою на коронавірус. Ще двоє хворих – на кисневій підтримці, у них підозра на COVID-19.

Нагадаємо, за останню добу у Чернівецькій області зафіксували 73 нових випадки інфікування коронавірусом. Всього на Буковині наразі 662 особи інфіковані коронавірусом.

Коментарі