Новини

174 українці лікуються від коронавірусу в інших країнах: одужали 26

15 984 українці звернулися до дипломатичних установ у рамках системи «Захист».

Фото Macau Photo Agency, unsplash.com

Станом на 15 квітня закордоном 174 українські громадяни лікуються від COVID-19

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України на своїй сторінці у фейсбуку.

Згідно з повідомленням, уже 26 українців одужали: в Польщі — шість, Домініканській Республіці й Японії по чотири випадки одужання, в Італії та Нігерії вилікувалися по двоє українських громадян та по одному у Бельгії, Великій Британії і Північній Ірландії, Єгипті, ОАЕ, Таїланді, Німеччині, Швеції та Швейцарії.

❗Підсумки 15 квітня:⬇️ ⬇️ ⬇️Найактуальніша інформація про обмежувальні заходи у різних країнах світу ⤵️…

Gepostet von Коронавірус у світі – оперативно від МЗС України am Mittwoch, 15. April 2020

Однак ще 174 громадяни України за кордоном проходять лікування: в Австрії, Греції, Іспанії, Італії, Мальті, Нігерії, Нідерландах, ОАЕ, Португалії, Росії, на Сейшельських островах, у Сербії, США, Таїланді, Німеччині, Чехії та Швеції.

Також у МЗС сказали, що 15 984 українці звернулися до дипустанов у рамках системи «Захист».

«Вона діятиме стільки, скільки українські громадяни потребуватимуть допомоги закордоном. Усі громадяни України закордоном, які потрапили у скрутне становище через пандемію коронавірусу, мають повідомити про це в посольства чи консульства України та в межах фізичних можливостей отримати допомогу», — пояснив  Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

У рамках програми посольства та генеральні консульства України за кордоном зокрема інформують громадян про можливість повернення додому, переміщення до сусідніх з нашою державою країн або ближче до неї для подальшого повернення. Дипломати дають поради щодо вирішення побутових питань та охорони здоров’я, допомагають із простроченими документами/дозволами/візами на перебування в іноземній країні тощо.

Нагадаємо, станом на 15 квітня кількість інфікованих коронавірусом в Україні сягла 3 764 випадків. У світі — 2 млн 230 випадків.

 

Коментарі