Новини

У Чорнобилі більше тижня гасять пожежу: до чого призводять «забави» з підпаленням трави

Гасінню пожежі тривалий час заважав підвищений радіаційний фон.

Фото Dominik Kiss, unsplash.com

13 квітня рятувальники продовжують гасити пожежі у Чорнобильській зоні на території трьох лісництв: Корогодського, Котовського і Денисовецького.

Про це повідомили у пресцентрі Державної служби України з надзвичайних ситуацій:

«Спостерігається горіння трав’яного настилу та лісової підстилки окремими осередками», — йдеться у повідомленні.

До гасіння пожеж залучили 366 людей та 88 одиниць техніки, з них від ДСНС 307 людей особового складу та 63 одиниці техніки (зокрема 3 літаки АН-32П та 3 вертольоти ДСНС, якими 12 квітня здійснили 143 скиди — 370 т води).

Верхова лісова пожежа у зоні відчуження Чорнобильської АЕС  виникла ще 4 квітня на площі 20 гектарів, рятувальники направили на допомогу вогнеборцям авіацію. Однак гасінню заважав підвищений радіаційний фон.

6 квітня у пресслужбі поліції Київщини повідомили, що ймовірного винуватця пожежі затримали — це 27-річний житель села Рагівки, що на Київщині. Згодом він розповів, що підпалив сміття та траву у трьох місцях задля забави. А після цього вітер розніс вогонь далі, й він уже не зміг впоратися та загасити багаття.

З початку 2020 року тільки у Чернівецькій області виникло 204 пожежі сухої трави. Загалом в Україні за цей рік спалахнуло більше 13 тисяч пожеж на відкритих територіях.

Пожежа трави на Хуторі Мальованка

На території Хутору Мальованка, що на Сторожинеччині спалахнула масштабна пожежа, горіла трава. Вогнеборці гасили полум’я 2,5 години, під час яких вигоріло 4,5 гектари.

Gepostet von Шпальта am Dienstag, 31. März 2020

 

Коментарі