Новини

Шестеро на ШВЛ та троє на кисневій підтримці: кількість та стан важкохворих на коронавірус у Чернівецькій області

В області 6 людей під’єднали до апаратів штучної вентиляції легень: у Чернівцях, Сторожинці, Новоселиці. У Глибоцькому районі 3 людей перебувають на кисневій підтримці.

Станом на 13 квітня у медзакладах Чернівецької області через коронавірус перебуває 238 пацієнтів: у 201 особи підтвердили вірус, а з підозрою — 37 людей.

Про це повідомили у Чернівецькій облдержадміністрації:

«У медичних закладах Буковини станом на 13 квітня перебувають 238 людей. Із них у 201 пацієнта підтверджено коронавірус, решта – з підозрою».

За останню добу до лікарень області госпіталізували сім осіб. Загалом із 25 лютого за медичною допомогою через COVID-19 звернулися 383 буковинці, з них 30 дітей.

У реанімаціях лікарень станом на сьогодні перебуває 24 пацієнти у важкому стані, шість із них під’єднані до апаратів штучної вентиляції легень:

  • У реанімаційному відділенні обласної лікарні є дев’ятеро пацієнтів. Із них до апаратів штучної вентиляції легень під’єднали двох жінок, їм 64 та 69 років, у обох коронавірус підтвердили.
  • У Чернівецькій міській лікарні №1 у реанімації перебуває троє недужих. Двоє з них на апаратах ШВЛ. Це 64-річна жінка з цукровим діабетом та підтвердженим COVID-19, а також 69-річний чоловік із підозрою на коронавірус, який має надмірну вагу, як повідомили у Чернівецькій ОДА.
  • Семеро хворих на кисневій дотації та один – на апараті штучної вентиляції легень лежать у Сторожинецькій центральній районній лікарні. У 44-річного чоловіка на ШВЛ – пневмонія, цукровий діабет та підозра на COVID-19.
  • У реанімації Глибоцької центральної районної лікарні перебуває троє пацієнтів на кисневій підтримці. Двоє з них із підтвердженим COVID-19, один — із підозрою.
  • Пацієнтці у важкому стані надають допомогу у реанімації Новоселицької центральної районної лікарні. 57-річна жінка перебуває на апараті ШВЛ, у неї підтвердили коронавірус.

Коментарі