Новини

Із пневмонією, на кисневій дотації та штучній вентиляції легень: про стан пацієнтів із коронавірусом у Чернівецькій області

У реанімаційному відділенні обласної лікарні перебувають п’ятеро пацієнтів, в обласній дитячій лікарні надають допомогу двом хворим, у реанімації Чернівецької міської лікарні №1 перебуває двоє пацієнтів. Хворим також допомагають у Новоселиці, Сторожинці, Хотині та Глибоці.

Фото ілюстративне

Станом на 8 квітня у реанімаційному відділенні Чернівецької обласної лікарні перебувають п’ятеро пацієнтів, двоє – з підтвердженою коронавірусною інфекцією та троє – з підозрою. Про це повідомили у Чернівецькій ОДА.

Згідно з даними ОДА, один недужий на COVID-19 під’єднаний до апарата штучної вентиляції легень.

«Сьогодні покращився стан 82-річної пацієнтки, яка була на кисневій дотації. Жінку перевели з реанімації до інфекційного відділення», — йдеться у повідомленні.

Також в облдержадміністрації сказали, що в реанімації обласної дитячої лікарні надають допомогу двом хворим із підозрою на коронавірус. Стан пацієнтів середньої важкости:

«4-річного хлопчика перевели зі Сторожинецької ЦРЛ. У нього гостре респіраторне захворювання та цукровий діабет. Інший пацієнт також має ознаки інфекційного захворювання. Новонародженого малюка, який напередодні був у реанімації, вже перевели до відділення».

Сьогодні у реанімації Чернівецької міської лікарні №1 перебуває двоє пацієнтів. Одному хворому стало краще, його перевели у відділення. Одна інфікована сьогодні померла.

У реанімації Новоселицької центральної районної лікарні надають допомогу пацієнтці у важкому стані: у неї підозрюють коронавірус, жінка під’єднана до апарата штучної вентиляції легень.

Також четверо хворих на неінвазивній вентиляції легень лежать у Сторожинецькій центральній районній лікарні. Коронавірус підтвердили в одного з недужих. Стан обидвох пацієнтів середньої важкости.

У Хотинській центральній районній лікарні надають допомогу двом пацієнткам із COVID-19. Одна має двобічну пневмонію та перебуває на кисневій дотації. В іншої немає ознак респіраторного захворювання, її стан важкий через інсульт.

У Глибоцькій центральній районній лікарні за останні дві доби з реанімації до відділень перевели двох осіб – їхній стан покращився. Водночас у реанімації ще залишаються четверо хворих. В одного з них підтвердили коронавірус, чоловік у важкому стані: має пневмонію, під’єднаний до апарата штучної вентиляції легень. Ще троє – на кисневій дотації.

Нагадаємо, станом на ранок 8 квітня у Чернівецькій області офіційно підтвердили 25 випадків COVID-19. Серед інфікованих — 3 священники. Так, загальна кількість хворих на Буковині від першого встановленого випадку складає 273 особи.

Коментарі