Новини

Скільки українців порушили правила самоізоляції у перший день посиленого карантину

Громадянам, що порушили правила самоізоляції, доведеться сплатити штраф від 17 до 34 тисяч гривень.

6 квітня в Україні склали 192 протоколи за порушення посиленого карантину. Про це повідомив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

Найбільшу кількість порушень зафіксували у Києві, Львівській, Одеській та Дніпропетровській областях. Протоколи переважно складали через відвідування парків і скверів та порушення умов самоізоляції. Зокрема є перші адмінпротоколи за появу в громадських місцях без масок.

Під час дії посиленого карантину до патрулювання залучені близько 22 тисяч правоохоронців, 7 тисяч із них задіяні у парках та скверах.

«Це піші й автомобільні наряди, це несення служби на перевірочних пунктах, охорона лікувальних закладів та місць обсервації. Поліціанти продовжують проводити превентивну роботу та роз’яснюють громадянам норми постанови Кабінету Міністрів України щодо нових обмежувальних заходів на період карантину», − розповів Олександр Фацевич.

За його словами, поліція контролюватиме дотримання карантинних обмежень також біля культових споруд:

«Наряди будуть наближені до церков. Ми вже провели бесіди з представниками різних конфесій і роз’яснили необхідність проведення богослужінь в онлайн-режимі. Водночас стежитимемо, аби віряни не порушували норму щодо можливости збору в одному місці до 10 осіб і дотримувалися при цьому безпечної дистанції», − додав представник Нацполіції.

За виявлені порушення карантину передбачена адміністративна відповідальність за статтею 44-3 КУпАП. Громадянам, які порушили правила самоізоляції, доведеться сплатити штраф від 17 до 34 тисяч гривень.

Коментарі