Новини

Не уклав тендер на прибирання доріг: аргументи Каспрука та Бешлея про звільнення директора Департаменту ЖКГ

Причиною звільнення головного комунальника міста стало систематичне невиконання посадових обов’язків.

Міський голова Олексій Каспрук  своїм розпорядженням 3 квітня цього року звільнив Володимира Бешлея з посади директора Департаменту житлово-комунального господарства за систематичне невиконання без поважних причин посадових обов’язків. Службу Володимира Бешлея у мерії припинено.

Ця інформація з’явилася на сайті Чернівецької міської ради сьогоні, 7 квітня.

Причиною звільнення головного комунальника міста стало систематичне невиконання посадових обов’язків.

У коментарі «Шпальті» Володимир Бешлей розповів, що про своє звільнення дізнався зі ЗМІ.

«Дивно, що в п’ятницю мене звільнили, і ніхто про це не повідомив. Сьогодні був на сесії міськради, аби проголосувати за виділення допомоги лікарям та на боротьбу з коронавірусом. Від міського голови я не почув цієї інформації. Хоча розпорядження підписане 3 квітня і його немає на сайті міськради. Очевидно, це рішення узгодили заднім числом», — каже Володимир Бешлей.

Також він зазначив, що оголошені йому догани — надумані, і він їх оскаржує в суді. Наразі вже щодо однієї є рішення на його користь. Тому вважає розпорядження мера про звільнення незаконним.

«Я буду подавати в суд принципово, не можна так робити, коли немає причин. Очевидно, після мого звільнення буде бум капітального ремонту доріг, генерального прибирання міста тощо», — зазначив Володими Бешлей.

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук розповів у коментарі «Шпальті», що розпорядження про звільнення директора Департаменту ЖКГ він підписав у п’ятницю в робочий час. А повідомили йому про нього сьогодні, 7 квітня, на сесії міської ради.

«У понеділок Володимир Бешлей не з’являвся на роботі, терміново захворів. На засіданні комісії ТЕБ та НС не з’являвся. Повідомив свого заступника про те, що він нібито на лікарняному. Согодні був на сесії міської ради, йому запропонували піти забрати трудову книжку й ознайомитися з розпорядженням. Кадрові розпорядження ми не публікуємо на сайті міської ради, це наш внутрішній документ, який не зачіпає інтереси закону про доступ до публічної інформації», — каже мер.

Також він зазначив, що причин звільнення директора Департаменту ЖКГ є декілька.

«Ми в судах із ним, є дві догани: за неналежну організацію транспорту та підробку документів. Є інші матеріали – невиконання розпорядження міської комісії щодо організації роботи з дезінфекції під’їздів житлового фонду. Він обмежився телефонограмами управлінських компаній – робіть щось. А потрібно було організувати цю роботу, запропонувати гроші з департаменту тощо», –зазначив Олексій Каспрук.

Найголовніша причина – досі не укладені угоди, не проведений тендер на прибирання та утримання доріг, каже мер.

«Місто в пилюці, а це безпосередні обов’язки директора Департаменту. Ці тендери він мав провести ще у грудні, аби вулиці почали прибирати з 1 січня».

 

Коментарі