Новини

Держава виплачуватиме гроші підприємцям, які не працюють через карантин

Для державних виплат роботодавцю потрібно подати документи до центру зайнятості за місцем своєї реєстрації.

Фото Alejandro Escamilla, unsplash.com

В Україні набув чинности закон, завдяки якому уряд допомагатиме виплачувати зарплати працівникам малих та середніх підприємств, що призупинили свою роботу на час карантину.

Законопроєкт Рада ухвалила 30 березня, повідомляють у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Згідно закону, держава виплачуватиме кошти тим роботодавцям, працівники яких стали «частково безробітними».

«Право на допомогу з часткового безробіття мають застраховані особи, з якими роботодавець оформив трудові відносини», — зазначають у Мінекономіки.

Для державних виплат роботодавцеві потрібно звернутися до центру зайнятости за місцем своєї реєстрації та подати такі документи:

  • заяву (у довільній формі);
  • копію наказу про скорочення виробництва на підприємстві через карантин (у наказі має бути дата, коли таке припинення виробництва відбулося);
  • відомості про працівників, які через карантин та скорочення виробництва потребують допомоги з часткового безробіття (у яких скоротилася кількість робочих годин на більш, ніж 50%);
  • довідку про відсутність заборгованости зі сплати зарплати та ЄСВ за працівників підприємства.

Розмір державної допомоги з часткового безробіття має скласти до 2/3 окладу за кожну годину, яку скоротили працівникові, але не може перевищувати розмір прожиткового мінімуму, що становить 2102 гривні на місяць.

Коментарі