Новини

Влада збільшила витрати на підтримку безробітних

Торік в Україні налічували близько 1,4 мільйона безробітних. 

Фото: volynnews.com

 

29 березня Кабмін на 500 мільйонів гривень збільшив розмір фонду державного соціального страхування, аби збільшити витрати на підтримку безробітних.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів.

Уряд також змінив схему нарахування виплат із безробіття. Їх перераховуватимуть у перший день реєстрації безробітного у службі зайнятости, а раніше їх здійснювали на сьомий день після реєстрації.

«Особі одразу надаватимуть статус безробітного без необхідности впродовж семи днів відвідувати співбесіди з роботодавцями. В цей період співробітники служби зайнятости будуть підбирати можливі варіанти відповідної роботи, формуватимуть комплекс заходів, яких мають вжити кар’єрний радник та особисто зареєстрований безробітний, для працевлаштування або здійснення іншого виду зайнятости», — пояснює пресслужба Кабінету Міністрів.

Держава також надаватиме людині офіційний статус безробітної одразу після того, як особа подасть заяву до служби зайнятости.

Уряд очікує, що рівень безробіття у 2020 році зросте з 8,1% до 9,4%. Через карантин в Україні роботу втратили до 700 тисяч українців, повідомляють у Торгово-промисловій палаті.

За офіційними даними Держстату, у 2019 році в Україні було близько 1,4 мільйона безробітних.

Коментарі