Новини

На Буковині підтвердили чотири нових випадки інфікування коронавірусом

Загалом в області 42 інфікованих.

Станом на вечір 25 березня у Чернівецькій області підтвердили інфікування коронавірусом ще у чотирьох буковинців. Про це повідомив під час брифінгу голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

«Сьогодні Чернівецький обласний лабораторний центр провів чергові дослідження аналізів 32-х зразків, які відібрали та направили до Центру. За результатами, виявлено чотири нові випадки зараження коронавірусною інфекцією: двоє жінок та двоє чоловіків. Із них одна жінка повернулася з Італії, а троє контактували з раніше інфікованими».

Двоє з них із села Колінківців, одна особа з Лужан та одна – з Чернівців. Загальна кількість виявлених, встановлених, підтверджених інфікованих в області – 42 особи.

Географія поширення інфікованих у Чернівецькій області:

Колінківці – 14;

Брусниця – 7;

Лужани – 5;

Чернівці – 3;

Великий Кучурів – 2;

Заставна – 2.

Глибока, Хотин, Топорівці, Їжівці, Кам’янка, Луківці Глибоцького р-н – по 1 особі.

Голова ОДА закликав буковинців за перших симптомів, які викликає коронавірус, звертатися до сімейних лікарів.

Також він розповів, що сьогодні сімейні лікарі пройшли додаткове навчання під керівництвом фахівців Лабораторного центру, аби підтвердити вміння використовувати експрес-тести.

«Завтра сімейні лікарі спільно з епідеміологами розпочнуть проводити в окремих населених пунктах дослідження груп ризику. Фахівці визначать ті кола осіб, які насамперед підпадають під групи ризику, та візьмуть зразки для лабораторного дослідження. Спершу проведуть експрес-тести і тільки після позитивного результату зразки відправлять до Лабораторного центру», – зазначив Сергій Осачук.

Також він зауважив, що робота продовольчих ринків області, продаж пального, лікарських, медичних засобів, кормів, насіння, пестицидів, агрохімікатів дозволена за умови дотримання санітарних норм. Послуги банківської та страхової сфери, також обмінні пункти, медична практика, ветеринарна, автомобільні СТО, ремонт комп’ютерів, побутових речей, поштовий зв’язок – все це дозволяється за належних умов організації та дотримання санітарних вимог.

Коментарі