Новини

Які заклади культури Чернівців можна відвідати онлайн

Буковинцям пропонують відвідати чернівецькі музеї онлайн, послухати архівні записи філармонії та подивитися з дітьми вистави театру ляльок.

У зв’язку із введенням карантину та тимчасовим закриттям культурних закладів Чернівців вони перейшли на дистанційну роботу.

Як передає управління культури Чернівецької ОДА, доступними онлайн стали декілька музеїв, виступи філармонії та вистави для дітей від театру ляльок.

Читайте також: Культурний карантин. 10 онлайн-можливостей цікаво провести час удома

Чернівецький академічний обласний театр ляльок запрошує до перегляду онлайн відеозаписів вистав на своїй фейсбук-сторінці.
Наразі доступна до перегляду вистава «Підкова на щастя».

Чернівецька обласна філармонія імені Дмитра Гнатюка пропонує глядачеві серію відеозаписів симфонічних вечорів, перший із яких — після капітального ремонту. Концерт уже опублікували на сторінках філармонії у соцмережах.

Чернівецький обласний музей народної архітектури і побуту запрошує у віртуальну подорож буковинським селом. А також пропонує стежити за роботою закладу в соцмережах. Зокрема у фейсбуку є огляд етнографічних розвідок та досліджень. Найсвіжіша серія «Чи знаєте ви?» — про цікаві факти з життя наших предків.

Чернівецький літературно-меморіальний музей Юрія Федьковича пропонує документальний цикл програм «Федькович відомий і невідомий, або екскурсія з приємністю і не без моралі». Першу із шести програм наразі розміщено на фейсбук-сторінці.

Чернівецька обласна універсальна наукова бібліотека імені Михайла Івасюка запрошує скористатися онлайн електронним каталогом, базами даних, електронними книгами, віртуальною довідкою та виставками нових надходжень документів на вебсторінці.

Чернівецька обласна бібліотека для дітей пропонує в онлайн-режимі ознайомитися з новинками літератури та інформацією про роботу книгозбірні, інші цікавинки на сайті (http://bukovinchiki.cv.ua) та блозі (http://children29.blogspot.com). А також опубліковано інтернет-ресурси, де можна почитати, послухати аудіокниги, дізнатися про новинки дитячої української і зарубіжної літератури.

Кельменецька районна централізована бібліотечна система запрошує до огляду презентацій віртуальних книжково-ілюстративних виставок та тематичних полиць, до ознайомлення з новинками книг та періодичних видань, інформацією з різних галузей знань на сторінках блогу «Бібліотечне та культурне життя Кельменеччини».

 

Коментарі