Новини

У Чернівцях ввели масковий режим та заборонили дітям виходити на вулицю

З понеділка на всіх підприємствах, які ще працюють, працівники та відвідувачі зобов’язані бути у масках. Окрім цього, у місті заборонили виходити на вулицю дітям до 14 років без супроводу дорослих. 

Із понеділка, 23 березня, у Чернівцях вводять масковий режим. Це розповсюджується на всі підприємства, які продовжують працювати в умовах карантину.

Про це у прямому етері на своїй сторінці у фейсбуку повідомив мер Чернівців Олексій Каспрук. 

«Ми будемо контролювати, щоб на всіх активних ринках, у супермаркетах, невеличких магазинах та на всіх інших об’єктах, які працюють, не допускали відвідувачів, які не мають засобів індивідуального захисту, тобто маски», — наголосив мер.

Також він додав, що випереджує питання, «а де ж ті маски взяти» і радить усім пошити їх вдома власноруч.

«Ми зробимо все можливе, аби забезпечити аптеки масками. Але повторю ще раз: ваше здоров’я і здоров’я вашого оточення маєте захищати передусім ви самі. Маску можна зробити з будь-яких підручних матеріалів із декількох шарів старої футболки. Це для людини, в якої є дві руки, голка і нитка — це буквально пів години-година роботи», — додав мер.

Окрім цього, Каспрук наголосив, що зараз карантин, а не канікули. Саме тому дітям до 14 років заборонено виходити на вулицю.

«Введено ж карантин у навчальних закладах, у дошкільних установах. Проте, на жаль, не всі батьки розуміють, що зараз карантин, а не канікули. Тому заборонено появу в місті дітей до 14 років без супроводу дорослих. Дитина має виходити з дому тільки з важливою метою. Наприклад, відвідування лікаря або інші обставини непереборної сили, а не для того, щоб погуляти і пограти з хлопцями у футбол», — сказав міський голова.

Нагадаємо, мер Чернівців звернувся до президента з проханням ввести у Чернівцях та Чернівецькій області режим надзвичайного стану.

 

Коментарі