Новини

Амстердам запропонував Буковині допомогу у зв’язку з COVID-19

Аналізи жителів сіл Топорівців, Колінківців, Грозинців та Бочківців, де спостерігають найбільший спалах коронавірусу в області, можуть перевірити в Нідерландах.

Амстердам запропонував Чернівецькій області лабораторну допомогу через поширення коронавірусу. Так, до 200 зразків аналізів людей, у яких імовірно може бути COVID-19, перевірять уже нідерландські вчені.

Про це 19 березня повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук у своєму прямому ефірі на фейсбуку .

«Потрібно дати всі зразки одним відправленням до Нідерландів для того, щоб уже там їх швидко перевірили. Тому ми будемо просити мешканців сіл Топорівців, Колінківців, Грозинців та Бочківців, де спостерігається найбільший спалах коронавірусу в області, здати аналізи за допомогою сімейних лікарів. Згодом ми спеціальним чином відправимо зразки до Амстердамського лабораторного центру. Так нам може вдатися локалізувати проблему», — сказав Осачук.

Нагадаємо, 19 березня Сергій Осачук повідомив нову інформацію щодо поширення коронавірусної інфекцїі у Чернівецькій області. Зокрема констатував збільшення кількости інфікованих буковинців.

«Станом на сьогодні статистика інфікованих збільшилася на 5 осіб,  результати лабораторних досліджень підтвердили ще 5 людей, які захворіли на коронавірус, тому їх загальна численність сьогодні становить 15 осіб», — під час онлайн-брифінгу повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Серед уражених китайським вірусом четверо — контактні особи людей, які повернулися з закордону й у яких раніше підтвердили Covid-19.  Одна людина подорожувала до країни зі спалахом інфекції. Про це повідомили у пресцентрі Чернівецької ОДА.

Коментарі