Репортаж

Як живуть Чернівці в умовах надзвичайної ситуації. Фоторепортаж

Чернівці після нововведень через коронавірус: відсутність громадського транспорту, напівпорожні вулиці та зачинені заклади.

«Річард зупинився, почекав трохи і пішов до кінця вулиці. Пусто. Нікого. 

— Гей! — вигукнув він. — Є тут хто? 

Ні, тут нікого не було. Річард полегшено видихнув. Тепер можна спокійно повертатися додому».

Декілька рядків міського фентезі Ніла Геймана дуже добре описують ситуацію у Чернівцях. Після 13 березня, коли зафіксували вже другий підтверджений випадок інфекції коронавісу в області,  оголосили надзвичайну ситуацію. Місцева влада оприлюднила чималий перелік «карантинних» об’єктів, до якого ввійшли всі театри, кінотеатри, торгово-розважальні центри, спортивні комплекси тощо, обмеження не оминули навіть «Калинівський ринок» та НВТК «Добробут». Лише продовольчі «точки» досі можуть функціонувати.

Людей на вулицях поменшало. Більшість перехожих ідуть із покупками, здебільшого це продукти харчування та ліки. Багато чернівчан повдягали маски, проте респіратори найчастіше можна побачити на іноземних студентах.

Приватний транспорт теж не їздить так активно, як раніше. Навіть стоянки, раніше переповнені, зараз просторі, оскільки автівок менше.

У центрі ситуація трохи інша — більше пішоходів. Відсьогодні рух усього громадського транспорту у місті призупинили. Подекуди в очікуванні своєї маршрутки чи тролейбуса ще стоять люди, певне, пропустили інформацію у ЗМІ і соцмережах щодо припинення руху транспорту.

На вулиці Ольги Кобилянської теж малолюдно. Вулиця нагадує 1 січня або ранок після церковної служби на Великдень, коли більшість чернівчан і гостей міста вдома.

Фото Анастасії Бойчук

Коментарі