Новини

Скасування рейсів та обмеження відвідування вокзалів: які заходи проводить «Укрзалізниця» під час карантину

Компанія компенсує пасажирам повну вартість проїзних документів на всі скасовані через введення карантину рейси.

 

«Укрзалізниця» з 18 березня призупиняє внутрішнє пасажирське сполучення на виконання постанови Кабміну:

«Тимчасово призупиняє перевезення пасажирів залізничним транспортом у всіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та далекому) у зв’язку з карантином, спричиненим спалахом гострої респіраторної хвороби COVID-19».

Квитки на скасовані потяги можна буде повернути впродовж місяця. Компанія компенсує пасажирам повну вартість проїзних документів на скасовані рейси.

Також із 18 березня «Укрзалізниця» вводить обмеження на відвідування залізничних вокзалів:

  • Усі залізничні вокзали будуть закриті для відвідувачів.
  • Працюватимуть лише залізничні каси на повернення квитків.
  • На вокзали запускатимуть одночасно групи людей – не більше 10 осіб.

 

У відповідь на інформаційний запит «Шпальти» також зазначили, що в окремих адмінбудівлях структури встановили стійки з дезінфекторами для індивідуальної гігієни рук. Також у станційних приміщеннях проводять регулярно дезобробку: є необхідні мийні та деззасоби, а в установах зі значною кількістю людей запровадили особливий пропускний режим, аби запобігти скупченню.

Окрім того, працівники залізниці отримали захисні медичні маски:

«Першочергово цими засобами забезпечено працівників локомотивних бригад поїздів, а також працівників служби перевезень, що забезпечують перевізний процес на територію сусідніх країн».

На період призупинення пасажирського руху в «Укрзалізниці» планують провести технічний огляд та дезінфекцію рухомого складу у пунктах відстою:

«З цією метою підрозділи пасажирського господарства забезпечують спеціальними деззасобами, а також обприскувачами, спецодягом та засобами індивідуального захисту для безпечного проведення дезінфекційних робіт».

 

Фото Анастасії Бойчук

Коментарі