Новини

Прем’єр попросив керівників вишів не виселяти студентів із гуртожитків через карантин

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль попросив сприяти тому, щоб студенти залишилися.

Під час засідання уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль попросив керівників навчальних закладів не виселяти студентів із гуртожитків, а сприяти тому, щоб вони там залишалися та максимально самоізолювалися, передає кореспондент УНІАН.

«Ми працюємо спільно з Міністерством освіти та науки, і я зараз звернуся до ректорів і керівників навчальних закладів, де введений карантин, і попрошу з розумінням уважно ставитися до студентів, які проживають у гуртожитках, не відправляти їх додому. Багато кому з цих студентів немає куди їхати. Зараз зупинено все міжобласне, міжміське сполучення. Тому керівників навчальних закладів наполегливо прошу, рекомендую, і буде доручення МОН провести роботу з керівниками освітніх закладів — не виселяти студентів із гуртожитків, а навпаки — сприяти тому, щоб вони залишалися там і максимально самоізолювалися», — наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, 16 березня Кабмін ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Згідно з відповідною постановою, з 18 березня по 3 квітня в Україні введено заборону залізничних, авіа- та автобусних міжміських і міжобласних пасажирських перевезень. Також заборонено перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.

У Чернівцях із 18 березня через загрозу поширення коронавірусної інфекції призупинили рух усього громадського транспорту.

Коментарі